background
logotype

Híreink

Tájékoztató az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

 

A kutak megépítéséhez, átalakításához, üzemeltetéséhez és megszüntetéséhez vízjogi engedély szükséges. Abban az esetben, ha a vízkivételt biztosító kút vízjogi engedély nélkül került megépítésre, vagy attól eltérően került megvalósításra, fennmaradási engedélyt kell kérni  mind az ásott, mind a fúrt kutakra..

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Vgtv.) módosítása értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő, aki engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V.22.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a jegyző engedélye szükséges  olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

Bővebben: Tájékoztató az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

Lomtalanítás

Lomtalanítás Erdőtelek október 29-én
FELHÍVÁS!
A Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft. 
értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy
2018. október 29. (hétfőn)
LOMTALANÍTÁST VÉGEZ ERDŐTELEK településen.

A lomtalanítással egyidejűleg a lakossági hulladékszállítás a megszokottak szerint történik.
Kérjük, hogy a lakosság reggel 7 óráig helyezze ki lomhulladékait az ingatlanjai elé.
A hulladékokat úgy kell elhelyezni, hogy azokat a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen elvégezhető legyen.
Kihelyezhető hulladékok:
Nagyobb méretű berendezési tárgyak, bútorok, ágybetétek, háztartási berendezés és készülék, ruhanemű, gépjármű gumiabroncs (maximum 4 db), kerámia vizesblokk tartozékok (pl.: mosdókagyló). A kis térfogatú hulladékokat összekötött zsákban kérjük kihelyezni. A zsákok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek.
A lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra az alábbi hulladékok:
– építési törmelék
– levágott füvek, faágak és más komposztálható hulladékok
– veszélyes hulladékok (festékek, oldószerek és csomagolásaik, elem és akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, növény védőszerek, olajok és olajjal szennyezett hulladékok, pala)
– elektromos berendezések (hűtőszekrény, számítógép, televízió)
– fémhulladékok
Lakókörnyezetük tisztítása és tisztán tartása érdekében
szervezett lomtalanítás végrehajtásához kérjük a lakosság segítőkész
közreműködését!
Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft.

Falunap 2018

Kastélynap

Tudományos kísérletek az arborétumban, vidámparki elemek a kastélykertben, vetélkedő-versenyszámok a bejárhatóvá tett kastélyépületben: az erdőtelki önkormányzat és a helyben működő SBS Kft. együttműködése újra hangulatos Kastélynapot eredményezett Erdőtelken. Forgács Jánosné polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, fellépett Vikidál Gyula, a Sarkifény Zenei Csoport és a Unique is eljött, de nagy sikerük volt az erdőtelki ovisoknak is.

A település újabb díszpolgári címét is átadták: a képviselő-testület korábbi döntését követve ezúttal Szabó Zsoltot, a térség országgyűlési képviselőjét tartották méltónak a község egyik legnagyobb elismerésére. Fel is sorolta a polgármester, mire alapozták döntésüket, a méltatás alapján a díjazott 2011 óta figyel a falu számára fontos fejlesztésekre, így a szennyvízberuházásra, amely gyakorlatilag nem járt pénzügyi teherrel, önerővel az erdőtelkieknek. De ilyen volt a Kál felé vezető, az autópályához kötő útszakasz felújítása útügyi biztosi feladatként, az iskolafelújítás, a térfigyelő rendszer két ütemes bővítése, az új hivatal épülése, energetikai középület-felújítások, az ipari parki fejlesztés, amelyben szintén segített. És folyik a munka a harminc éve fel nem újított helyszín, a kastély felújításáért.

- Meg vagyok hatódva, nem ezért jöttem, higgyék el. Akkor járok el helyesen, ha tudom, hogy Önöknek mire van szüksége, előbb-utóbb mindent megoldunk – reagált köszönőbeszédében Szabó Zsolt.

A kastély ügyében már látható a pénzügyi forrás és a tervek is elkészültek, hogy egységben legyen végül a szálláshely, a kastély és az arborétum – tette hozzá a díjazott. A településfejlesztés csapatjáték, kell hozzá a bizalom, jó polgármester és képviselő-testület, egyedül a képviselő kevés. Amit ma megalkotunk, azt nem magunknak csináljuk, hanem a következő nemzedéknek, azoknak, akik átveszik majd tőlünk a stafétát – zárta szavait Szabó Zsolt.

Forrás:hatvanonline.hu

2018  Erdőtelek Község Hivatalos Oldalai   globbers joomla templates