Címlap Intézmények Művelődési ház

Művelődési ház és Könyvtár PDF Nyomtatás E-mail

Az intézményben mûködõ Községi Könyvtárba az elsõ könyvet 1960-ban vásárolták. Könyvállománya jelenleg 16000 darab, melyet rendszeresen bõvítünk. Kedvelt szolgáltatásaink közé tartozik az Internet használat, melyhez 4 számítógéppel rendelkezünk, illetve a könyvtárközi kölcsönzés, melyet elsõsorban a középiskolások és felsõoktatásban tanuló hallgatóink vesznek igénybe.

A felújítási munkálatok idejétõl eltekintve folyamatos nyitva tartással várjuk Olvasóinkat, hétköznap 13.00 – 16.00 óráig.

Az év folyamán megkezdtük számítógépre vinni állományunkat. Jelenleg a könyvek adatainak bevitelénél tartunk, melynek hátravan még a fele, illetve az olvasók adatait is digitalizáljuk.

A Mûvelõdési Házban a 2006. évben rendszeres foglalkozásokat tartottak a nyugdíjas klubosaink, a majorettek, a néptánc csoport, novembertõl pedig az ifjúsági klub. Az elsõ félévben német alap-, és angol középfokú nyelvtanfolyamokat szerveztek. Rendszeresen indul KRESZ-tanfolyam, õsztõl pedig a fõzõklub várja az érdeklõdõket.

Az év elsõ felében heti alkalommal tartották ovitorna és zeneovi foglalkozásaikat az óvodások.

Helyet adott az intézmény a országgyûlési, és a helyhatósági választásoknak egyrészt mint szavazókörzet, másrészt mint a kampánygyûlések helyszíne.

Az év folyamán 6 alkalommal rendeztek az intézményben bált a lakosság részére, valamint a majális és a falunap megszervezése is az intézmény keretein belül történik.

Felelõsek vagyunk a helyi újság, az Erdõtelki Kisbíró elkészüléséért is.

Minden évben községi szinten ünnepeljük március 15-ét, augusztus 20-át, október 23-át és a karácsony szent ünnepét.

A lakosság egészségügyi ellátásában is szerepet vállalunk azzal, hogy helyet biztosítunk évente 2 alkalommal véradásnak, de tüdõszûrésnek, szem- és hallásvizsgálatoknak és termékbemutatóknak is mi biztosítjuk a feltételeket.

A kiállításokat általában a Könyvtár védett termeiben szervezzük, ebben az évben gobelin munkákból nyílt kiállítás, valamint olajfestményekbõl.

Évente több alkalommal láthatnak a helybeli óvodások és iskolások gyermekmûsort vagy meseelõadást, gyakran az intézmény falai között.

Folytattuk a szünidei napközis tábor szervezését. A felújítási munkálatok miatt ebben az évben csak egy tábort, a honfoglaló tábort tudtunk megszervezni.

A 2006-os évben új dolgokba is belevágtunk: márciusban a környékbeli óvódások részére szerveztünk népmesemondó versenyt, amelybõl szeretnénk hagyományt teremteni. A másik nagy vállalkozásunk pedig a Kárpátia együttes szabadtéri nagykoncertjének megszervezése volt. Mindkét rendezvény szépen sikerült, reméljük a folytatást.

Bõvebb információ: www.muvhaz.erdotelek.hu

 

 
and . | l