Címlap Intézmények Gondozási központ

Gondozási központ PDF Nyomtatás E-mail

A nyugati társadalmakhoz hasonlóan nálunk is elindult a lakosság elöregedése. Évek óta megfigyelhetõ a település népességszámának lassú, de folyamatos csökkenése.

Az idõs emberek gazdasági és szociális helyzete 2002 óta lassan, de biztosan javul. A helyi önkormányzat az általa nyújtott kedvezmények köre mellett, a szociális információszolgáltatás bevezetésével további pénzbeli és természetbeni juttatások elérhetõségét nyújtja az idõs lakosságnak. 2002. július 1-jén megnyitotta a Gondozási Központot, ahol étkezési, és házi segítségnyújtási lehetõséget biztosít, valamint az idõsek klubját tartja fenn.

Étkeztetést biztosítunk azoknak a szociálisan rászorultaknak, akik koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai vagy szenvedélybetegségük miatt napi egyszeri meleg élelemrõl nem tudnak gondoskodni. A szociális ebédek kihordását a Gondozási Központ gépkocsija végzi, melyet pályázat útján, önkormányzati segítséggel nyert az intézmény. A 450 adagosra bõvített óvodai konyha lehetõvé tette, hogy jelenleg nincs várólistán szociális étkezõ.

 

 
and . | l