Címlap Civil szféra Kék nefelejcs

Kék nefelejcs PDF Nyomtatás E-mail

Kék nefelejcs nyugdíjas klub

Immár 6. esztendeje veszünk részt aktívan a település kulturális életében. A csoport létszáma 15 fõ, vezetõje Juhász Zoltánné, akit ebben az évben Besenyei Istvánné helyettesített ezen a poszton.

A 2006. év elsõ felében a Gárdonyi Géza Színházban megnéztük a 3:1 a szerelem javára címû zenés darabot, majd a pótszilveszteren mi magunk is színpadra léptünk a Leányszöktetés címû népi darabbal, melyet klubtársuk, Lõcsei Tiborné írt. A névnapok megünneplése mellett szívesen fogadjuk a vendégeket is, mint pl. Godó Lajos országgyûlési képviselõt.

Mozgalmasan köszöntöttük a tavaszt. Részt vettünk az Agria Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Mûvelõdési Ház által rendezett farsangbúcsúztatón, és a március 15-i községi megemlékezésen. Klubunkat képviselte a gyermekek mesemondó versenyén a zsûriben Verebélyi Sándorné, a Községi könyvtárban rendezett gobelin kiállításon pedig munkáival Lõcsei Tiborné. Ugyanígy márciusban voltunk a Budapesten tavaszköszöntõ gálamûsoron, és Hevesen a Tavaszi Zsongás címmel rendezett ünnepségen ahol fel is léptünk.

Áprilisban - a költészet hónapjában - Verebélyi Sándorné képviselt bennünket Egerben a Szépkorúak Szavaló Versenyén és Hevesen a nyugdíjas versmondók közötti megmérettetésen.

Az esõ ellenére kitûnõen éreztük magunkat a majálison is, ahol nemcsak fellépésünkkel, hanem munkánkkal is segítettük a rendezvényt. Különleges ünnepségre kértek fel közremûködõként: az arborétumban szobrot állítottak Dr. Kovács József tiszteletére, akinek nevéhez a nagyhírû gyûjteményes kert megalapítása kötõdik. A kicsit sûrûnek nevezhetõ hónapok után pihenéssel egybekötött nemzetközi nyugdíjas találkozón vettünk részt Cserkeszõlõn, ahol három vidám napot töltöttünk.

Nyár elején ki Fallóskútra ment az új templom avatására, ki pedig Verpelétre, a nótaestre. Közösen léptünk fel Kálban a Falunapon, ahol a dalcsokor mellett tánccal is felléptünk.

Ebben az évben is meghívtak Nagykörûre, a Cseresznyefesztiválra, ahová örömmel mentünk. Elõadtuk a Leányszöktetés c. darabot, mely nagy sikert aratott. Képviseltük klubunkat Kiskörén is, ahol Kistérségi Nyugdíjas Találkozót szerveztek és helyben, a lengyel vendégek köszöntésére szervezett esten is.

Augusztusban mi magunk szerveztünk kistérségi találkozót, melyre a meghívott 5 településrõl több mint 100 vendég jött el. Igyekeztünk különleges találkozót szervezni és úgy hisszük, ez sikerült is. Dalcsokorral színesítettük a Községi Könyvtárban rendezett kiállítás-megnyitót és az augusztus 20-i községi ünnepséget. A klub nagyobb része Debrecenbe tett kiállítást, ahol a virágkarneváli forgatag részesei voltak.

Az õsz a szomorúság mellett örömet is hozott. Balázs Márta énektanárnõ elvállalta a csoport tanítását. Komoly gyakorlással telt az idõnk. Emellett persze készültünk a Falunapra, melyre új tánccal készültünk: kacsatáncot tanultunk. A Világörökség napja keretében rendezett nyílt hétvégén mi is mûsorral invitáltuk a közönséget az Arborétumba és a kastélyba. A hónap végén új meghívásnak is eleget tettünk: Egerszalókon, a szüreti fesztiválon táncoltunk. Fontosnak tartjuk a közéleti tevékenységet, ezért igyekeztünk részt venni a polgármester-jelöltek bemutatkozó kampányán, illetve az önkormányzati választáson is éltünk szavazati jogunkkal.

Mindig örömet jelent a fellépés. Az óvodai jótékonysági bálra is készültünk süteménnyel és tánccal, a községi ünnepségre pedig új dalcsokrot tanultunk.

Tagjaink közül többen részt vesznek a fõzõklubban, s készülünk a karácsonyra. Évzáró ünnepségünk elõtt még Mezõtárkányba is elutaztunk, hogy találkozzunk a környék nyugdíjasaival, beszélgessünk, tapasztalatot cseréljünk.

A csoport a cégbírósági bejegyzés értelmében 2005. februárjától közhasznú szervezet, melynek bankszámlaszáma : 62000071-11016470-00000000. Gyöngyös-Mátra Takarékszövetkezet

Tel/Fax: 36/496-601

A csoport vezetõi: Juhász Zoltánné és Besenyei Istvánné

Verebélyi Sándorné klubtag

 

 
and . | l