Címlap Civil szféra A Majorett csoport

Majorett csoport PDF Nyomtatás E-mail

Az Erdõtelki Majorett csoport 2000. januárjában alakult, és immáron hatodik éve mûködik a községben, mint civil szervezet. Megalakulása óta számottevõ fejlõdésen ment keresztül. A kezdeti fellángolás eredményeként két csoport is megkezdte munkáját 24 fõs összlétszámmal. A tagok száma folyamatosan változott, így a jelenlegi létszám 12 fõ.

A Majorett csoport kezdetben csak helyi ünnepségek alkalmával mutatta be produkcióit, ám a következõ évtõl számos vidéki rendezvényre is hívták. Hogy néhányat említsek közülük: Péter-Pál- napi aratóverseny Sarud, Veterán autós találkozó Gyöngyös, Heves és Jász-Nagykun Szolnok megyei Coop-napok, Strandparty Kisköre, Berekfürdõi falunapok és még sorolhatnám.

A fellépõ ruhákat illetõen is látványos változás következett be a megalakulás óta. Korábban egyszerûbb, alacsonyabb költségû ruhákban léptek fel a táncos lányok. A kollekció természetesen évrõl évre bõvült, így már 6 öltözet fellépõ ruhát tudhatunk magunkénak, melyek közül az utolsót a 2006-os évben terveztettük. Az egyes ruhákhoz hozzájuk illõ kiegészítõkkel is rendelkezik a Csoport.

A Majorett csoport költségvetése elsõsorban az Önkormányzati támogatásból áll. Támogatónk még az SBS Kft. és természetesen a szülõkrõl sem feledkezem meg, akik mind anyagilag, mind fizikailag segítik a Csoport munkáját.

Örömmel mondhatom, hogy a 2006-os év igen mozgalmas volt számunkra. Rengeteg felkérést kaptunk és idén több „új helyen” is jártunk! A szereplés sorozat már április végén, május elején elkezdõdött. Ötödik alkalommal hívták az Erdõtelki Majorett csoportot a gyöngyösi Veteránautó találkozóra és negyedik alkalommal a sarudi Aratófesztiválra, nem beszélve az SBS által szervezett majálisokról. Idén május 1-én ismét a Pintér-tanyára hívtak, ezúttal a Rendõrmajálisra. Sajnálatomra ebben az esztendõben nem tudtunk elmenni Berekfürdõre és még néhány felkérésre, mert egyszerre csak egy meghívásnak tudunk eleget tenni. Ismételten hívtak a Polgárõr napokra is, ezúttal Bélapátfalván jártunk.

Színesítettük az átányi Falunapot és a hevesi Lovasnapot. A tarnaörsi falunapokra immáron második alkalommal kaptunk meghívást, úgyszintén az erki falunapokra is. Zaránkon a Nyugdíjas Klub pedig évente szervez nyugdíjas találkozót, melyeknek megnyitóján szerepelhetünk. Ebben az évben is megmutathattuk újabb táncainkat a Coop-napokon Heves és Jász-Nagykun Szolnok megye több településén. Említést kell tenni az Eötvös József Középiskola diáknapjairól, ahol szintén visszatérõ vendégek vagyunk. A megye egyik ismert reklámügynöksége által szervezett programoknak aktív résztvevõi vagyunk Gyöngyösön, Kiskörén, Nagyrédén.. stb. Ebben a szezonban több alkalommal is élõ zenére táncoltunk (elõzetes próbák nélkül), ami azt mutatta, hogy a csoport igen fejlõdõképes, és már jó néhány rendezvényre felkérést kaptunk a következõ évre.

Háger Judit

csoportvezetõ

 

 
and . | l