Címlap Hírek

Hírek
Térfigyelő rendszer átadása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. november 14. szombat, 09:26

A beruházást Forgács Jánosné polgármesterrel közösen átadó Szabó Zsolt államtitkár elmondta: a belügyminisztériumi pályázat célja - amelyen Erdőtelek is nyert - az volt, hogy olyan falvak is hozzájussanak térfigyelő rendszerekhez, amelyek önerőből nem tudták volna ezt megoldani.

- A Heves megyére adott kameratámogatások több mint a fele most Dél-Hevesbe érkezett. Erdőtelek is kiteheti a határára mostantól a „zsiványmentes övezet”-táblát – fogalmazott némi iróniával az államtitkár. - Aki bűnözésen töri a fejét, nem szereti a nyilvánosságot: ma már a kamerák olyan műszaki képességekkel vannak ellátva, hogy éjjel-nappal látnak, mindenkit felismernek – erősítette meg Szabó Zsolt, majd minél kevesebb munkát kívánt a kamerák számára, s segítséget ígért a kamerarendszer esetleges további bővítéséhez is.

Megtudtuk: tíz kamerára nyert 2014 közepén 9,9 milliós támogatást a falu, ezt a darabszámot időközben eggyel sikerült is megtoldania a kivitelezőnek, s hat átjátszó eszközt is telepítettek. Az egyik kamera a Polgármesteri Hivatal belső rendjét is felügyeli – erről már Forgács Jánosné szólt. A nyertes helyhatóságok százszázalékos, egyösszegű támogatást kaptak a beruházásra. Ebben a körben Erdőtelek mellett Boconád, Hevesvezekény, Karácsond, Kisköre, Pély és Tarnazsadány is kapott támogatást. A legtöbb pénzt – 15,4 millió forintot – Kisköre nyerte el.

Forrás: hatvanonline.hu

 
Megye III PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. október 04. vasárnap, 08:16

Az Erdőtelek SE a 2015-16-os szezonban a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szerepel. Az eddig eltelt hét forduló alatt az alábbi eredményeket érték el:

Erdőtelek-Abasár 2-3

Vámosgyörk-Erdőtelek 9-2

Ecséd-Erdőtelek 2-4

Erdőtelek-Kisköre 4-0

Szihalom-Erdőtelek 2-5

Erdőtelek-Tiszanána 6-2

Pély-Erdőtelek 0-14

A tabellán jelenleg a 4. pozíciót foglalja el a csapat. A góllövőlistát pedig Horváth Zsolt vezeti 18 góljával.

 
Iskolafelújítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. szeptember 18. péntek, 16:28

Energetikai szempontból nagyot lendült előre az erdőtelki Mikszáth Kálmán Általános Iskola a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által megoldott iskolakorszerűsítési hullám jóvoltából. Heves megyében még Pétervására fért bele a projektbe egy 46 milliós felújítással, a többi érintett település jobbára Borsodban, Szabolcsban és Békésben van.

A központ által mintegy 2,7 milliárd forint értékben, az ország leghátrányosabb régióinak 18 településén megvalósított energetikai korszerűsítés összegzéséhez nem véletlenül választották helyszínül az intézményt. Itt ugyanis több, mint százkétmillió forint értékben avatkoztak be a szakemberek: volt – Lukács Sándor, a KLIK energetikai projektvezetője szerint – napelemtelepítés, napkollektor került a tetőre, homlokzatfelújítás, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés és a világítás átalakítása is. A radiátorokra úgynevezett intelligens szelepek kerültek: ezek csökkentik a fűtés erősségét, ha esetleg egy napos téli délelőttön jobban melegítené a nap az adott radiátor feletti ablakot.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 40

Időjárás

and . | l