Címlap Hírek

Hírek
Szennyvízberuházás átadása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. augusztus 05. szerda, 09:29

Átadták: több, mint másfélmilliárd forintba került Erdőtelek szennyvízhálózata.

2014 elején indult az építés, mára működik a rendszer, amelynek támogatása az unió és a kormány támogatásával – Szabó Zsolt érdemeként – gyakorlatilag száz százalékos lett a beüzemelés dátumára.

- Az, hogy csatorna épült Erdőtelken, óriási munka eredménye. Sokszor csilingelt a csengő, hogy ezt már nem lehet megépíteni. A beruházás védi a környezetet és emeli az erdőtelki ingatlanok értékét - fogalmazott Szabó Zsolt fejlesztés-, és klímapolitikáért, valamint a kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő a település szennyvízhálózatának ünnepélyes avatásán. Szabó Zsolt azt is bejelentette az erdőtelkieknek, hogy a falu két orvosi rendelője végre megújulhat energetikai szempontból, új külső szigetelés és nyílászárócsere oldható meg a most érkező KEOP-os kormányzati támogatásból.

Nem mulatság, férfimunka volt

Nagypál Sándor, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda ügyvezetője arra emlékeztette a megjelenteket, hogy nem volt egyszerű sínre tenni a többször, több szempontból is elakadt erdőtelki beruházást, ezért kiemelten figyeltek a történésekre, ráadásul ez volt az első beruházás, amelyre szerződött a másfél éves iroda. Végül közreműködésükkel elhárultak az akadályok, s elkészült 21 kilométernyi gerincvezeték, valamint több, mint tíz kilométernyi bekötés 1250 portára. Hat átemelőt építettek be, és a szennyvíz bevezetése után az érintett utcák aszfaltját is rendbetették.

A nettó 1,6 milliárd forint értékű projekthez eleve 85 százalékos uniós támogatást sikerült kieszközölni, majd a maradék 15 százaléknyi önrészt több lépcsőben tényleg a minimumra lehetett csökkenteni. Ezt már Forgács Jánosné polgármester vetette fel, mondván, a 800 éves település következő nyolcszáz esztendejére is biztos alapot jelenthet az elkészült projekt, amelyre bő tizenöt éve készültek.

Forrás: hatvanonline.hu

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 05. szerda, 09:40
 
Óvodai dajka álláshirdetés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. július 31. péntek, 00:00

Erdőtelki Kerekerdő Óvoda

A Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján

pàlyàzatot hirdet

Erdőtelki Kerekerdő Óvoda

Óvodai dajka

munkakör betöltésére.

 

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 13. csütörtök, 18:10
Bővebben...
 
Erdőtelek a médiában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos Gyula   
2015. július 09. csütörtök, 08:11

A 800 éves Erdőtelek települési rendezvénysorozat részeként megrendezett családi nap és nosztalgia estről készített riport felvételét megtekinthetik az alábbi képre kattintva. Az M1 televízió felvételén  44 perc 55 mp-től nyilatkozik Lőcseiné Nagy Mária jegyzőnő a rendezvénysorozatról.

Ugyanezen rendezvényről számolt be a hatvanonline internetes oldal is, a cikk tartalmát a képre kattintva tekinthetik meg.

Módosítás dátuma: 2015. július 09. csütörtök, 08:25
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 38

Időjárás

and . | l