Játszótér kialakítása Erdőtelken

Játszótér került kialakításra Erdőtelken  

Erdőtelek községben 95%-os támogatási intenzitás mellett 8.663.362,- Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megépülhetett a település első köztéri játszótere. 

Erdőtelek Község Önkormányzata a hosszú évek óta meglévő helyi igényekre válaszul a kisgyermekes családok számára szabadidő eltöltésre alkalmas teret, játszóteret kívánt kialakítani, ezért pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetet, VP6-19.2.1.-86-4-17 kódszámú, az Akciócsoport településeinek környezettudatos fejlesztése, lakosaik életminőségének javítása című pályázati felhívásra.  A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.

A kisgyermekek számára számos kültéri játék került kihelyezésre (háromtornyú vár, kétüléses lengőhinta, kétüléses mérleghinta, láncos járóhíd, mókuskerék, homokozó, vonat, babaház, rugós szék, rugós lovacska, labdadobó játék/polyball), valamint kültéri utcabútorok (asztal, padok, hulladékgyűjtő, virágláda) telepítése történt meg.

A játszótéri eszközök összeállítása során kiemelt figyelmet kapott, hogy a gyermekek számára széleskörű játékos fejlesztő funkcióval bírjanak, többek között fejlesszék az egyensúlyt, a szem-kéz és a szem-láb koordinációt, a téri tájékozódást, hozzájáruljanak a finommotorika, a grafomotorikai képességek fejlődéséhez. Az utcabútorok pedig tovább növelik a használhatóság palettáját, hozzájárulnak a rendezett településképhez, arculathoz.

Kedvezményezett neve: Erdőtelek Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve és kódszáma: VP6-19.2.1.-86-4-17 – Az Akciócsoport településeinek környezettudatos fejlesztése, lakosaik életminőségének javítása

A projekt címe és azonosító száma: Játszótér kialakítása Erdőtelken

A szerződött támogatás összege: 8.663.362,- Ft

A támogatás mértéke: 95%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. május 31.

Scroll to Top