Kerékpáros közlekedés fejlesztése Erdőtelek és Tenk községben

KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE ERDŐTELEK ÉS TENK KÖZSÉGBEN

Támogatási szerződés száma: TOP-3.1.1-15-HE1-2016-00008

Kedvezményezett: Erdőtelek Községi Önkormányzat

Kezdő időpont: 2016.10.06

Fizikai befejezés: 2023.06.30

Támogatási összeg: 175 600 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Kerékpárút fejlesztése Erdőtelek és Tenk településeken című projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése és erősítése 4300 méter kerékpárút/sáv kialakításával. A fejlesztés Erdőtelek település észak határán lévő munkahelytől a települést kettészelve és Erdőtelek – Tenk közötti útvonalat érintve Tenk északi határáig tart.

A két település – és ezzel együtt a köztük található ipari park – kerékpáros elérhetőségének javítása érdekében, önálló kerékpárút kialakítása tervezett a 3208 jelű összekötő út bal oldalán. A kerékpárút Tenk belterületi határától az Erdőtelken található Tavasz utcáig halad, 2020 m hosszan, szélessége 2,5 m.

Erdőtelek belterületi, sűrűn beépített szakaszán, a Tavasz utcától a belterület északi határáig, kerékpársáv kialakítása tervezett, a 3208 jelű út padkájának leburkolásával. A fejlesztéssel érintett útszakasz hossza 2280 m, a tervezett bővítés 1,0-1,5 m-t jelent mindkét oldalon, a helyi geometriai adottságoktól függően. A tervezett kerékpárút kiépítésével közvetlen, folyamatos, és biztonságos kerékpáros kapcsolat létesül a két település belterülete, és ezzel együtt a köztük található ipari park között. A kerékpáros és a közúti forgalom fizikai elválasztása jelentősen növeli a kerékpáros és közúti közlekedés biztonságát.

A tervezett fejlesztés hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakításához. A fejlesztés részeként szemléletformáló kampány megvalósítását tervezzük, melynek célja a fenntartható kerékpáros közlekedés népszerűsítése.

Scroll to Top